Esperanz

Over Esperanz

Esperanz is een samenwerkingsverband tussen drie ziekenhuizen op het gebied van oncologie. Oncologie omvat de specialismen die nodig zijn voor het stellen van de diagnose en de behandeling van kanker. Op alle locaties van Esperanz wordt een zelfde werkwijze gehanteerd, gebaseerd op de gebundelde en meest actuele kennis en kunde binnen elk specialisme. Esperanz is in de ziekenhuizen herkenbaar aan het eigen logo. 

Esperanz werkt vanuit drie locaties:
- de polikliniek/dagbehandelingscentrum in het Westfriesgasthuis in Hoorn; 
- de polikliniek/dagbehandelingscentrum in het Waterlandziekenhuis in Purmerend; 
- de polikliniek/dagbehandelingscentrum in het Zaans Medisch Centrum in Zaandam. 

Meer over Esperanz

Omdat de meeste patiënten met kanker maar beperkte tijd in het ziekenhuis doorbrengen, is bij Esperanz de samenwerking met bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties van groot belang: zij kunnen immers een deel van de zorg verlenen. En wellicht kan de huisarts een rol vervullen in het zorgproces.
Samenwerking met topklinische ziekenhuizen, zoals het VU Medisch Centrum en het Academisch Medisch Centrum, beide in Amsterdam, is belangrijk voor het beste resultaat van een behandeling. Zeker voor typen kanker die niet zo vaak voorkomen is het waarschijnlijk dat u naar een van de academische ziekenhuizen wordt doorverwezen; de reden daarvoor is dat bundeling van kennis en ervaring in een bepaald ziekenhuis zorgt voor het beste resultaat. Overigens is het in dat geval niet uitgesloten dat een deel van de behandeling plaatsvindt in een academisch ziekenhuis en een ander deel in een Esperanz ziekenhuis, dat voor u dichterbij is. Esperanz kiest voor het beste resultaat onder de beste omstandigheden, voor en in overleg met de patiënt. 

Esperanz hoofdkantoor
Postbus 600
1620 AR Hoorn
secretariaat@esperanz.org
www.esperanz.org

Locatie Purmerend
Waterlandziekenhuis

Waterlandlaan 250
1441RN Purmerend 
T 0299 457 457 algemeen
www.waterlandziekenhuis.nl

Locatie Hoorn
Westfriesgasthuis

Maelsonstraat 3
11624 NP Hoorn
T 0229 257 257 algemeen
www.westfriesgasthuis.nl

Locatie Zaandam
Zaans Medisch Centrum

Koningin Julianaplein 58
1502 DV  Zaandam
T 075 650 29 11 algemeen
www.zaansmedischcentrum.nl