Inloggen Mijn Esperanz

Gezondheidskliniek Biologisches Krebszentrum Bracht in het Duitse Bruggen-Bracht

Oproep voor patiënten die behandeld zijn in gezondheidskliniek Biologisches Krebszentrum Bracht in het Duitse Bruggen-Bracht

Bij een gezondheidskliniek in het Duitse Bruggen-Bracht (Biologisches Krebszentrum Bracht) net over de Nederlandse grens zijn meerdere mensen tegen kanker behandeld met het middel 3-broompyruvaat (3BP). Naar aanleiding van het overlijden van enkele — tevens -Nederlandse - patiënten na een behandeling afgelopen weken is er onderzoek ingesteld door de Duitse politie en het Openbaar Ministerie (OM) Krefeld. De Nederlands autoriteiten ondersteunen het onderzoek. Zowel bij de Duitse als Nederlands autoriteiten is er zorg voor medische complicaties bij anderen die in deze kliniek behandeld zijn.

De Inspectie voor de Volksgezondheid zal contact opnemen met mensen die behandeld zijn of onder behandeling waren in de kliniek teneinde hen over bovenstaande te informeren.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie roept andere patiënten die in deze kliniek behandeld zijn zich te melden bij het Landelijk Meldpunt Zorg (telefoonnummer 088 - 1205020).

Nederlandse patiënten behandeld in deze kliniek dienen zich te wenden tot de in Nederland behandelend specialist of huisarts. Deze kan contact opnemen met de afdeling Forensische pathologie van het Nederlands Forensisch Instituut (algemeen telefoonnummer 070 - 8886666) voor wat betreft verschijnselen waarop gelet moet worden.

 

‹ VorigeVolgende ›

Esperanz hoofdkantoor
Postbus 600
1620 AR Hoorn
secretariaat@esperanz.org
www.esperanz.org

Locatie Purmerend
Waterlandziekenhuis

Waterlandlaan 250
1441RN Purmerend 
T 0299 457 457 algemeen
www.waterlandziekenhuis.nl

Locatie Hoorn
Westfriesgasthuis

Maelsonstraat 3
11624 NP Hoorn
T 0229 257 257 algemeen
www.westfriesgasthuis.nl

Locatie Zaandam
Zaans Medisch Centrum

Koningin Julianaplein 58
1502 DV  Zaandam
T 075 650 29 11 algemeen
www.zaansmedischcentrum.nl